ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΚΟ-ΑΞΙΩΣΕΙΣ Σ. ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Την απαράδεκτη αξίωση του «υπουργού οικονομικών» του ψευδοκράτους, Σερντάρ Ντενκτάς, να πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι το χρέος του ψευδοκράτους προς την Τουρκία, σχολίασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Θεωρούμε πως η Τουρκία πρέπει να πληρώσει το κόστος για την κατοχή της Κύπρου, η οποία συντηρείται πάνω από 40 χρόνια και δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ζητούν από τους Ελληνοκύπριους να πληρώσουν από μόνοι τους τις αποζημιώσεις για την κατοχή. Αυτές είναι παράλογες θέσεις και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς αυτές οι δηλώσεις δεν είναι καινούργιες και δεν είναι μόνο ο κ. Σερντάρ Ντενκτάς που το λέει. Το λένε και άλλοι τουρκοκύπριοι πολιτικοί και να υπενθυμίσω ότι μία από τις συγκλίσεις του κ. Χριστόφια με τον κ. Ταλάτ, που υπάρχει και στο Έγγραφο Ντάουνερ, προνοεί ότι θα πρέπει να φορολογούνται οι Ελληνοκύπριοι, για να ανεβεί το βιοτικό επίπεδο των Τουρκοκυπρίων μετά τη λύση και μετά που θα έχουμε εμείς, ως Ελληνοκύπριοι, εκχωρήσει στην ουσία τα δικαιώματα της ακίνητης μας ιδιοκτησίας προς τους Τουρκοκύπριους. Αυτή είναι μια απαράδεκτη διευθέτηση και εμείς διαφωνούμε κάθετα με τέτοιες διευθετήσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

Γραφείο Τύπου

10 Μαΐου 2016

ροή ειδήσεων