Δήλωση της Αναπλ. Προέδρου του ΔΗΚΟ, Χρ. Ερωτοκρίτου για το συντελεστή ΦΠΑ στην αγορά κατοικίας
ΦΠΑ πρώτης κατοικίας
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Είναι προφανές για το ΔΗΚΟ ότι, το πάρτυ έχει τελειώσει και τα συντρίμμια τα έχουν αφήσει για να τα μαζέψει και να τα επωμιστεί για ακόμα μια φορά ο κυπριακός λαός, η μεσαία τάξη κι ακόμα μια φορά τα νέα ζευγάρια που αναζητούν τη νενομισμένη κρατική στήριξη για να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η κακοδιαχείριση του επενδυτικού προγράμματος που επέφερε αυτό το μέγα ωφέλημα του 5% ΦΠΑ μέχρι 200 τετραγωνικά για όλες τις πρώτες κατοικίες με αστοχίες και παραλείψεις των κυβερνώντων, έχει προκαλέσει την απαίτηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αναδιάρθρωση και αναδιατύπωση του νομοθετήματος με τρόπο που δεν αντανακλά και ούτε ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες είτε των νέων ζευγαριών είτε της κυπριακής κοινωνίας, είτε ευρύτερα της μεσαίας τάξης.

Είναι επίσης προφανές για το ΔΗΚΟ, ότι δεν μπορεί η ισοπεδωτική και οριζόντια προσέγγιση των πάντων να αποτελεί λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Πρέπει να μπουν κριτήρια και παράγοντες που να σταθμίζουν αυτό το ωφέλημα που να το κατευθύνουν και το διοχετεύουν σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη και το δικαιούνται. Πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα οικοδόμησης που να αντανακλούν στον μέσο όρο κατοικίας, πρέπει να υπάρχει ανώτατο όριο αξίας.

Είναι ένα αστόχευτο μέτρο το οποίο έρχεται όχι για να διορθώσει παθογένειες αλλά για καλύψει το πάρτυ που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να μετακινείται ο λογαριασμός στις επόμενες γενιές.

Εμείς ως ΔΗΚΟ θα σταθούμε στην στάθμιση και στην προστασία της μεσαίας τάξης κι εκείνοι που πρέπει να αιτιολογήσουν γιατί καταλήξαμε εδώ και οφείλουν να απαντήσουν περί της ειλικρίνειας των προθέσεων τους στον κυπριακό λαό.

Γραφείο Τύπου

7 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων