Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου – Πρόταση Νόμου για μείωση του ΦΠΑ στο Ηλεκτρικό Ρεύμα
ακρίβεια Πρόταση Νόμου ΦΠΑ ρεύματος
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου

Πρόταση Νόμου για μείωση του Συντελεστή ΦΠΑ στο 9% στο Ηλεκτρικό Ρεύμα

“Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών την Πρόταση Νόμου των Κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγων για μείωση του Συντελεστή ΦΠΑ στην κατανάλωση Ηλεκτρικού Ρεύματος από 19% σε 9%.

Έναυσμα και λόγος αυτής της πρότασης νόμου ήταν και είναι για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την αλματώδη αύξηση στην τιμή των καυσίμων η οποία άμεσα έχει μετακυληθεί στους λογαριασμούς που πληρώνουν οι καταναλωτές. Αυτή η αύξηση επηρεάζει όλους και είναι δυσβάστακτη.

Επηρεάζει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους, και η ακρίβεια δεν έχει κομματικό χρώμα, επηρεάζει όλη την κοινωνία οριζόντια. Για αυτό το λόγο, απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να συνεργαστεί μαζί μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε και να πετύχουμε μια συναινετική πρόταση, μια συναινετική λύση που άμεσα να μειώνει το ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από 19% σε 9% και να οδηγηθούμε στην Ολομέλεια της Βουλής εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, σίγουρα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων έτσι ώστε το όφελος και η ανακούφιση που θα νιώσουν τα νοικοκυριά, να είναι άμεση όπως άμεση είναι βεβαίως και η αύξηση η οποία αντιμετώπισαν στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος”.

Γραφείο Τύπου

15 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων