ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Η 1η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού», το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί την κύρια βάση για την προστασία των παιδιών ως προς την επιβίωση, την ανάπτυξη, την μόρφωση, την ασφάλεια και την πρόσβαση σε υγιείς συνθήκες διαβίωσης.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τα παιδιά μας σήμερα είναι εκεί και αυξάνονται.

Είναι οι κίνδυνοι μέσω του διαδικτύου, η εύκολη πρόσβαση τους στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, η παραβατικότητα και το bullying εντός και εκτός σχολείου, η έκθεση τους σε βία ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, είναι η παραμέληση ή η εγκατάλειψή τους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προτείνει σειρά μέτρων που ενισχύουν τα δικαιώματα του παιδιού, όπως νομοθεσία που να καθιστά τα πορίσματα του Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δεσμευτικά για κάθε κυβερνητική υπηρεσία, η δημιουργία συντονιστικού και εποπτικού οργάνου για τις κρατικές υπηρεσίες για όλα τα θέματα που αφορούν τα παιδιά, η διεξαγωγή επιδημιολογικών κοινωνικών ερευνών για τα αίτια που οδηγούν στην παραβατικότητα, την υποχρεωτική εφαρμογή σε κάθε σχολείο, μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματα τους.

Γραφείο Τύπου

1 Ιουνίου 2020

ροή ειδήσεων