ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον χθεσινό του μονόλογο, που παρουσιάστηκε ως διάγγελμα,  επέλεξε να επιτεθεί σε θεσμούς και πολίτες, αρνούμενος να αποδεχθεί τις βαρύτατες προσωπικές του ευθύνες και τις ευθύνες της κυβέρνησης του, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εμφανώς εκνευρισμένος, επιμένει στη συγκάλυψη επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης με θράσος επιρρίπτει ευθύνη στη Βουλή, γιατί δεν τον έλεγξε ικανοποιητικά και φαντάζεται θεωρίες συνομωσίας.

Μετά τον Αλ-Τζαζίρα, θεωρεί ότι συνωμοτούν εναντίον του ανεξάρτητες αρχές της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο INTOSAI, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελία, η ίδια η Ε.Ε.

Θεωρεί πραγματικά πως όλους αυτούς τους συντονίσαμε εμείς;

Το πιο εκπληκτικό είναι πως διαψεύδουν τον Νίκο Αναστασιάδη, οι ίδιοι οι Υπουργοί του.

Όχι μόνο δεν άλλαξαν το πρόγραμμα «για να καλύψουν κενά» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αναστασιάδης αλλά το αντίθετο, στις καταθέσεις τους ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής Νικολάτου, οι κ.κ Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σωκράτης Χάσικος και Χάρης Γεωργιάδης αλληλοκατηγορούνται για το ποιος «ξεχείλωσε» περισσότερο τα κριτήρια πολιτογραφήσεων, εν γνώση και με την έγκριση του ιδίου και του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που ευθύνεται για πλήθος παράτυπων και παράνομων πολιτογραφήσεων.

Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που ευθύνεται για το διεθνή διασυρμό της Κύπρου.

Κανένας μονόλογος, δεν μπορεί να αναιρέσει αυτή την πραγματικότητα

Σε δυόμιση χιλιάδες λέξεις ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είπε τη μία και μόνη λέξη που όφειλε να πει: Συγνώμη

Δεν είπε συγνώμη στον κυπριακό λαό για τα σκάνδαλα, για τα τζετ, για τον διεθνή διασυρμό της χώρας.

Το ΔΗΚΟ συνεχίζει μαζί με την κοινωνία τον αγώνα για έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση. Όσο και εάν δεν το θέλει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, όσο και εάν φοβάται, η αλήθεια θα λάμψει.

Γραφείο Τύπου

29 Ιανουαρίου 2021

ροή ειδήσεων