Δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή Λευκωσίας Πανίκου Αταλιανή
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος και αρκετές εβδομάδες μετά την εμφάνιση των πρώτων θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα εμβολιασθέντα με το εμβόλιο της Astra Zeneca, η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει ακόμα λάβει επίσημα θέση σε σχέση με το αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προχωρήσει σε περιορισμούς χορήγησης ή ακόμα και διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Δυστυχώς χρειάστηκε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές του κράτους και να συσκεφθούν προκειμένου να παρουσιάσουν στους πολίτες πλάνο για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ήδη όμως έχουμε αργήσει, η κωλυσιεργία και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης όσο αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, όπως προχωρήσει στην λήψη άμεσων αποφάσεων σχετικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, προκειμένου να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του.

Γραφείο Τύπου

26 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων