Δήλωση βουλευτή Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη για τον Προϋπολογισμό του Ταμείου Τ/κ Περιουσιών του 2019
27 Νοέ 2018 Ανακοινώσεις

Κατά την σημερινή συζήτηση του θέματος Περί Προϋπολογισμού του Ταμείου Τ/Κ Περιουσιών  στην  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, ως Δημοκρατικό Κόμμα μεταξύ άλλων επισημάναμε τα πιο κάτω:

  1. Πρώτη διαπίστωση είναι ότι δυστυχώς η Κυβερνητική Προσφυγική Στεγαστική Πολιτική έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με πρόφαση την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αποκλειστικά και μόνο στην διαχείριση των Τ/Κ κατοικιών με αποτέλεσμα εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες προσφυγικές δικαιούχες οικογένειες να παραμένουν σήμερα χωρίς στέγη.

Σχετική με την διαπίστωση μας αυτή είναι και η πρόταση Νόμου που κατατέθηκε στην  Κοινοβουλευτική Επιτροπή από κοινού με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες,  ώστε υπό όρους και προϋποθέσεις να παρασχεθεί δικαίωμα σε τέκνα και εγγονούς πρόσφυγα ο οποίος κατέχει Τουρκοκυπριακή κατοικία να υποκαθίστανται στην κατοχή της εν λόγω κατοικίας μετά τον θάνατο του πρόσφυγα. Η προτεινομένη ρύθμιση κρίνεται υπό τις περιστάσεις αναγκαία, καθότι αίρει μια εν πολλοίς υφιστάμενη αδικία για τους στενούς συγγενείς προσφυγών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εφόσον πληρούν ορισμένα ελάχιστα κριτήρια, αποκτούν δικαίωμα να διατηρήσουν την κατοχή των συγκεκριμένων κατοικιών για σκοπούς στέγασης τους.

  1. Δεύτερη μας διαπίστωση είναι ότι τα επαρχιακά κλιμάκια του Κλάδου Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών εξακολουθούν να παραμένουν απελπιστικά υποστελεχωμένα και αποψιλωμένα, σε βαθμό που το υφιστάμενο προσωπικό να βρίσκεται πλέον στα όρια του.  Οι επανειλημμένες αγωνιώδεις εκκλήσεις του Διευθυντή της υπηρεσίας προς τους κυβερνώντες για πρόσθετο προσωπικό δυστυχώς φαίνεται ότι απευθύνονται σε « ώτα μη ακουόντων».

 

Γραφείο Τύπου

27 Νοεμβρίου 2018           

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media