ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ: «Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΡΕΒΑΛΛΕ ΕΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2016, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Συνάντηση με τους Προέδρους και τις ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, την οποία ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και η εκπαίδευση ευρύτερα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία καθορισμού του ορισμού του συμβασιούχου αορίστου διαρκείας, που προκύπτει από νομικές εξελίξεις που είχαμε σε υποθέσεις που πρόσφατα εκδικάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών. Επίσης συζητήσαμε τις εξελίξεις που αφορούν τη ψήφιση των σχετικών κανονισμών για τη διαδικασία διορισμού, όπως είχε ψηφιστεί πριν από ενάμιση χρόνο», είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και συνέχισε:

«Είχαμε την ευκαιρία επίσης, καθώς η ΟΕΛΜΕΚ προχωρά σε εκλογές, να τους ευχαριστήσω για την πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτή την ευκαιρία εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά στις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ στις 25 του Μάη. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Ταλιαδώρο, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία, για την πολύ χρήσιμη και παραγωγική συνεργασία που είχαμε, ιδιαίτερα όταν ήμουν Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα των εκπαιδευτικών, που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσία και υπάρχει ο κίνδυνος να παραμείνουν αδιόριστοι για την επόμενη χρονική περίοδο.

«Συζητήσαμε τρόπους με τους οποίους, αυτό το ζήτημα να επιλυθεί. Υπάρχει διαδικασία επιδικασμένη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και από δικαστικό όργανο στην Κύπρο, για την τύχη των συναδέλφων αορίστου χρόνου. Συζητήσαμε και τα προβλήματα που πιθανό προκύπτουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βρήκαμε κατανόηση από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για το θέμα αυτό, ότι υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει, να διαχειριστεί και να επιλύσει», είπε ο κ. Ταλιαδώρος και συνέχισε:

«Οφείλω να πω δημόσια ότι ο Πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος δεν διαχειρίζεται τα θέματα, ιδιαίτερα της παιδείας, μέσα στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται και τον ευχαριστήσαμε γι’ αυτό, διότι είναι και δική μας πεποίθηση ότι τα θέματα της παιδείας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ύψιστης εθνικής σημασίας θέματα και πέρα από τις οποιεσδήποτε πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Θα πρέπει να δίνονται οι λύσεις που είναι οι καλύτερες για την εκπαίδευση και την παιδεία και ιδιαίτερα για τα παιδιά, τη νέα γενιά αυτού του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Παπαδόπουλο για τη συνεργασία την άψογη που είχαμε και ως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ιδιαίτερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Σκεφτείτε ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών την περίοδο 2011-2016, σκεφτείτε τι πέρασε η Κύπρος αυτή τη χρονική περίοδο και οφείλω να πω ότι υπερέβαλλε εαυτόν πολλές φορές ο κ. Παπαδόπουλος σε θέματα που αφορούσαν την παιδεία και χρειαζόταν η έγκριση της Επιτροπής Οικονομικών. Στήριξε πάρα πολλές από τις αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν και νομίζω σε ένα μεγάλο βαθμό η στελέχωση των σχολείων σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο οφείλεται και στον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, τον κ. Παπαδόπουλο. Τον ευχαριστώ και να του ευχηθώ καλή δύναμη στους αγώνες που έχει να δώσει».

 

Γραφείο Τύπου
4 Μαΐου 2017

ροή ειδήσεων