ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
12 Μαΐ 2018 Ανακοινώσεις

Σαράντα δύο χρόνια εθνικών και κοινωνικών αγώνων συμπληρώνει σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ταγμένο, από την ίδρυση του, στην πρώτη γραμμή της μάχης για απελευθέρωση, για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού της Κύπρου.

Για σαράντα δύο χρόνια, το Δημοκρατικό Κόμμα παλεύει για την ευημερία του Κυπριακού Λαού.

Πορευόμαστε, χωρίς παρέκκλιση, στο δρόμο του ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος, πρώτου Προέδρου του κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού και του πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη τους και δίνουμε υπόσχεση ότι η αγωνιστική πορεία θα συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις, ότι οι αρχές και οι αξίες του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου, θα παραμείνουν η σημαία, που δεν πρόκειται να υποστείλουμε ποτέ.

Τιμούμε τη μνήμη των συναγωνιστών μας, που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της Κύπρου.

Εμείς, που φέρουμε στους ώμους μας τη βαριά κληρονομιά των ιστορικών μας ηγετών, δεν έχουμε δικαίωμα να λιποψυχήσουμε.

Έχουμε καθήκον να δικαιώσουμε τους αγώνες εκείνων των πρώτων χρόνων μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974, όταν το Δημοκρατικό Κόμμα ανάλαβε την σχεδόν ακατόρθωτη αποστολή της αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών της τουρκικής εισβολής και της ανασυγκρότησης του κράτους και έφερε εις πέρας την αποστολή.

Έχουμε καθήκον να δικαιώσουμε την κορυφαία στιγμή στη νεώτερη ιστορία του κράτους μας, όταν το Δημοκρατικό Κόμμα, το 2004, αντιμετώπισε την πιο επικίνδυνη, μετά την τουρκική εισβολή, απειλή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσπάθεια επιβολής του σχεδίου Ανάν.

Έχουμε καθήκον να παλέψουμε για να επιστρέψουν οι εποχές, όταν κατά τις διακυβερνήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, ο τόπος βίωνε ανθηρή οικονομία και ο λαός απολάμβανε υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Έρχονται δύσκολες στιγμές, τόσο για το εθνικό μας θέμα, όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δίνει υπόσχεση πως θα είναι ενωμένο, ισχυρό, συνεπές με την ιστορία του, δίπλα από το λαό, μαζί με το λαό, μπροστάρης στον αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη, ασφαλή και ευημερούσα.

 

Γραφείο Τύπου
12 Μαΐου 2018

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media