Δόξα και τιμή στους ηρωικούς νεκρούς των τουρκικών βομβαρδισμών της Τηλλυρίας
Ανακοινώσεις |

Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς, εθνοφρουρούς και πολίτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην τουρκική πολεμική μηχανή και έπεσαν μαχόμενοι, προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία, όταν τον Αύγουστο του 1964, η Τουρκία βομβάρδισε την περιοχή Τηλλυρίας.

Μπορεί τα τουρκικά αεροπλάνα να έσπειραν το θάνατο και την καταστροφή, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν το σθένος και την αγωνιστικότητα των Ελληνοκυπρίων.

Οι τούρκοι κατάλαβαν ότι η Κύπρος δεν θα έπεφτε αμαχητί και δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τον πάγιο στόχο και κεντρικό άξονα της τουρκικής πολιτικής: την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η λυσσαλέα προσπάθεια της Τουρκίας, από το 1960 και μετά, να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, είτε δια της τουρκοανταρσίας και των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας, είτε δια της τουρκικής εισβολής και της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, απέτυχε παταγωδώς.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι θωρακισμένη από το διεθνές – και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης – από το ευρωπαϊκό δίκαιο και είναι η θωράκιση του Κυπριακού Ελληνισμού και το πιο ισχυρό όπλο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για δικαίωση.

Γι’ αυτό και ο βασικότερος πυλώνας της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η προστασία της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και το Δημοκρατικό Κόμμα ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ λύση του κυπριακού, που δεν θα προνοεί ξεκάθαρα τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

7 Αυγούστου 2019

ροή ειδήσεων