Δυστυχώς, ο διάλογος για την παιδεία δεν έχει αρχίσει ακόμη και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απειλητικά
Ανακοινώσεις |

Η κρίση στην παιδεία, που βιώσαμε το περασμένο καλοκαίρι και έχει αδιαμφισβήτητα καταγραφεί ως η χειρότερη στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έληξε με τη βασική προϋπόθεση, ότι θα άρχιζε αμέσως διάλογος για τα βασικά θέματα, που άπτονται του ορθολογισμού, με χρονικό ορίζοντα το Δεκέμβριο.

Δυστυχώς, ο διάλογος για την παιδεία δεν έχει αρχίσει ακόμη και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απειλητικά.

Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και πολλά σχολεία εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένα με αποτέλεσμα το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι διευθύνσεις να εκλιπαρούν τους συναδέλφους τους να κάνουν μάθημα εθελοντικά.

Είναι αδιανόητο οι μαθητές να στερούνται τον καθηγητή τους και συνάμα τραγικό, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της αταξίας στο σημαντικότερο κομμάτι της παιδείας, που λέγεται διδασκαλία.

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για την αδράνεια που παρατηρείται. Τα θέματα, όπως ειδική εκπαίδευση, υλικοτεχνική υποδομή, αναλφαβητισμός, αλλόγλωσσοι, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων, αξιολόγηση νέας μορφής λυκείου, δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει αμέσως το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει το διάλογο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στη θέση του, ότι η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους, όπως είπε ο Πλάτωνας, είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά στην εκ βάθρων αναστύλωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Γραφείο Τύπου – 25 Οκτωβρίου 2018 

ροή ειδήσεων