ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ
Ανακοινώσεις |

Σύμφωνα με δηλώσεις, πληροφορίες και ενδείξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τηρήσει τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο και έχει αποτραπεί η υλοποίηση των τουρκικών αξιώσεων, για επιβολή χρονοδιαγραμμάτων, για επιδιαιτησία και για οδικό χάρτη, που θα οδηγούσε σε σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης, «κλείδωμα» συγκλίσεων και ενδιάμεση συμφωνία.

Αναμένουμε ότι, με την επιστροφή του Προέδρου Αναστασιάδη:

  • Θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη Νέα Υόρκη.
  • Θα συγκληθούν οι θεματικές συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν όλες οι πτυχές του κυπριακού.
  • Θα δοθούν στα κόμματα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε σε παραγωγικό διάλογο και στη συνδιαμόρφωση των προτάσεων της Ελληνοκυπριακής πλευράς.
  • Θα εξευρεθεί τρόπος για ενημέρωση και διαφώτιση του λαού, έτσι ώστε ο λαός να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων, που θα καθορίσουν το μέλλον του.

Ελπίζουμε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει κατανοήσει, ότι ο λαός και η βούληση του αποτελούν δική του ασπίδα προστασίας στις οποιεσδήποτε πιέσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω διολίσθηση του κυπριακού.

Γραφείο Τύπου

26 Σεπτεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων