Ένα πόρισμα εσωτερικής έρευνας, δεν διαγράφει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη για το φιάσκο των εξετάσεων διορισίμων
Ανακοινώσεις |

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη, για το φιάσκο των εξετάσεων των διορισίμων και για το καίριο πλήγμα που δέχτηκε ο θεσμός των εξετάσεων γενικά, δεν διαγράφονται, επειδή διεξήχθη εσωτερική, εντός του Υπουργείου Παιδείας, έρευνα και εκδόθηκε ένα πόρισμα.

Δεν αμφισβητούμε την ακεραιότητα του λειτουργού που ανέλαβε την διεξαγωγή της έρευνας, αλλά εύλογα προκαλούνται σκέψεις, όταν μια υπηρεσία αναλαμβάνει να ερευνήσει δικές της πράξεις.

Ούτε και η προσβολή και η αδικία που υπέστησαν νέοι άνθρωποι από τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Αναστασιάδη ότι, αυτοί που διαμαρτύρονται για το φιάσκο των εξετάσεων είναι αυτοί που δεν έγραψαν καλά στις εξετάσεις, αναιρούνται από ένα πόρισμα. Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν περισσότερου σεβασμού.

Επίσης, το εν λόγω πόρισμα δεν διερεύνησε και ως εκ τούτου δεν απαντά στα ερωτήματα για τις δραστηριότητες της Προέδρου και των δύο μελών της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής και οκτώ ανώτερων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας και τις σχέσεις τους με ιδιωτικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που οργάνωσε φροντιστήρια για τις εν λόγω εξετάσεις.

Δυστυχώς, το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη «κατάφερε» να πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ένα θεσμό, που μέχρι σήμερα δεν αντιμετώπισε τέτοια ζητήματα, αφού δεν μπόρεσε, σε ένα χρονικό διάστημα δύο ετών, να προετοιμάσει τη διεξαγωγή των εξετάσεων, να διασφαλίσει το αδιάβλητο και να αποτρέψει τις πιθανότητες λαθών.

 

Γραφείο Τύπου
14 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων