Έντονη ανησυχία για το επίπεδο προετοιμασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο άτακτου Brexit
Ανακοινώσεις |

Η διατήρηση της ρευστής και αβέβαιης κατάστασης σε ότι αφορά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εντείνει την ανησυχία ότι θα επικρατήσει το σενάριο του λεγόμενου άτακτου Brexit, εντείνει και την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος για το επίπεδο προετοιμασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνημένο πλαίσιο και πλάνο.

Η Βουλή δεν έχει ακόμα ενώπιον της τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν, για να προετοιμαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός άτακτου Brexit.

Σημειώνουμε ότι, εάν η Βουλή των Κοινοτήτων δεν εγκρίνει την πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης, στις 12 Απριλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τρίτη χώρα.

Σημειώνουμε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, μετά την Ιρλανδία, θα επηρεαστεί από το Brexit περισσότερο από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί ότι ως πολιτεία, έχουμε καθήκον να προετοιμαστούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, για όλα τα ενδεχόμενα και να καταθέσει εγκαίρως τα νομοσχέδια.

Γραφείο Τύπου

27 Μαρτίου 2019

ροή ειδήσεων