Επικίνδυνη ομολογία του Νίκου Αναστασιάδη: Δεν έχει καμία πρόθεση αντιμετώπισης του προβλήματος των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων
Ανακοινώσεις |

Ο κ. Αναστασιάδης, αποδεικνύοντας την επικίνδυνη ανεπάρκεια της πολιτικής του και στην οικονομία, ομολόγησε απροκάλυπτα, ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, αλλά ούτε και πρόθεση να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο πρόβλημα του ψηλού ποσοστού Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων.

Προηγήθηκε η επί σκοπού πρόκληση απόλυτης σύγχυσης, με τον Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι δεν μπορεί να συζητηθεί η τριών ετών πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας να υποστηρίζει ότι η εν λόγω πρόταση πρέπει να συζητηθεί και τον Υπουργό Οικονομικών να ανακρούει πρύμνη και να δηλώνει ότι ο Φορέας Διαχείρισης Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων πρέπει να είναι ανάμεσα στις επιλογές μας.

Για πέντε χρόνια, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, άφησε την επίλυση του ζητήματος αυτού, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, στον αυτόματο πιλότο.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν υπολογίζει ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια δεν είναι πρόβλημα μόνο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά είναι πρόβλημα που πλήττει κυρίως και καίρια τους πολίτες και τους οδηγεί στην ανέχεια.

Οι αποφάσεις του Νίκου Αναστασιάδη κούρεψαν τις καταθέσεις των πολιτών και τους άφησαν με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, ακόμα και μετά την επισήμανση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody`s, ο οποίος χαρακτήρισε την κυπριακή οικονομία ιδιαίτερα ευάλωτη στην εκδήλωση κινδύνων λόγω του ψηλού ποσοστού Μη – Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Ο σκοπός της κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι εμφανής:

Να παραπλανηθεί ο λαός, ότι δήθεν η κυπριακή οικονομία είναι «success story».

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έχει καμία πρόταση.

Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας μπορεί να φέρει μόνο αυτός που τα προέβλεψε και κατέθεσε προτάσεις εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση τους και απέδειξε την αξιοπιστία του.

Λύσεις μπορεί να υπάρξουν μόνο με την Αλλαγή που θα φέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

 

Γραφείο Τύπου
5 Δεκεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων