Επιτελείται έργο ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας στο Σπίτι της Ελπίδας
12 Ιούν 2017 Ανακοινώσεις

Την παιδική στέγη του «Hope for Children» CRC Policy Center, «Σπίτι της Ελπίδας», που φιλοξενεί ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι βρίσκονται υπό τη νόμιμη κηδεμονία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και την κ. Αναστασία Παπαδοπούλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε και συνομίλησε με παιδιά που φιλοξενούνται στο «Σπίτι της Ελπίδας» και με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, που στελεχώνουν την παιδική στέγη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο έργο, που επιτελείται από το «Hope for Children» CRC Policy Center, σε όλους τους τομείς της προστασίας των παιδιών και ιδιαίτερα στην παιδική στέγη, «Σπίτι της Ελπίδας».

«Εδώ, στο Σπίτι της Ελπίδας, δεν επιτελείται απλώς ένα έργο με επιστημονικές μεθόδους πολλών ειδικοτήτων και με επαγγελματισμό. Εδώ, επιτελείται ένα έργο ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας, που στόχο έχει να προστατεύσει τα παιδιά, που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι ανάγκες της παιδικής στέγης καλύπτονται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα από μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων και συνεργατών, από την επιστήμη της Ψυχολογίας, της Κοινωνικής Εργασίας, της Εκπαίδευσης και της Νομικής. Οι ανάγκες των παιδιών καλύπτονται με αστείρευτα αποθέματα αγάπης. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και την μεγάλη μου ικανοποίηση», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Θέλω να σημειώσω και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Σ’ αυτήν την παιδική στέγη εφαρμόζεται άψογα η μέθοδος συνεργασίας κρατικών υπηρεσιών με μη – κυβερνητικές οργανώσεις. Το κράτος επιβλέπει και εποπτεύει και η μη – κυβερνητική οργάνωση επιτελεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας επιβλέπουν και το Hope for Children ανάλαβε να φέρει εις πέρας την αποστολή. Και όπως βλέπετε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Και μάλιστα με ελάχιστο κόστος για τα κρατικά ταμεία, καθώς γίνεται αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αυτή η μέθοδος θα αποτελέσει τον άξονα της πρότασης κοινωνικής πολιτικής που θα καταθέσουμε ενώπιον του λαού», είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσέφερε στα παιδιά της στέγης μπάλες για αθλοπαιδιές και τα παιδιά του προσέφεραν δώρο μια κάρτα με τις ευχαριστίες τους.

Γραφείο Τύπου

12 Ιουνίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media