Επιβάλλεται η διεκδίκηση του «μεταφορικού ισοδύναμου», όπως προνοεί η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος
Ανακοινώσεις |

Η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, έχει αυξήσει δραματικά το κόστος αεροπορικής μετακίνησης για τον κύπριο επαγγελματία, τον φοιτητή και γενικά για τους κύπριους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Ο νησιωτικός χαρακτήρας της πατρίδας μας και η γεωγραφική της θέση, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η μόνη δυνατή μετακίνηση είναι η αεροπορική, καθιστά το κόστος αναπόφευκτο.

Πέραν από την διερεύνηση της ύπαρξης καρτέλ, που είναι αρμοδιότητα ανεξάρτητων θεσμών, επιβάλλεται να γίνουν ενέργειες, για να μειωθεί η επιβάρυνση του κόστους της μετακίνησης προς τις χώρες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αρθεί η δυσμενής αυτή διάκριση.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Δημοκρατικό Κόμμα επαναφέρει την πρόταση του, για καθιέρωση του «μεταφορικού ισοδύναμου».

Το μέτρο καλύπτει σημαντικό μέρος του πρόσθετου κόστους μετακίνησης των Κυπρίων πολιτών προς τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω επιδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η επιδότηση θα καλύπτει το 20% της τιμής του εισιτηρίου κάθε Κύπριας και κάθε Κύπριου για μέχρι 10 μετακινήσεις του.

Η διεκδίκηση των κονδυλίων αυτών (από το Ταμείο Συνοχής ή/και τα Περιφερειακά Ταμεία), αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος, την οποία θα προωθήσει τόσο μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και μέσα από την πίεση για υιοθέτηση του μέτρου από την κυβέρνηση. 

Γραφείο Τύπου

21 Ιουνίου 2019

ροή ειδήσεων