ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
18 Νοέ 2016 Ανακοινώσεις

Η καθιέρωση της 18ης Νοεμβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση και η καθιέρωση της 19ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, καταδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης όλων των μορφών κακοποίησης των παιδιών.

Ειδικότερα, η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παγκόσμια.

Η πατρίδα μας δεν έχει ξεφύγει από την παγκόσμια επέκταση του φαινομένου.

Επιστημονική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», αποδεικνύει τις ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης ή και εκμετάλλευσης παιδιών στην Κύπρο.

Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της κακοποίησης των παιδιών.

Το πιο σημαντικό βήμα ήταν η εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

Δυστυχώς, παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά:

• Στην εφαρμογή του Περί Βίας στην Οικογένεια Νόμου.
• Στην άμεση ανταπόκριση και διαχείριση περιστατικών.

Καλούμε το κράτος να προωθήσει τάχιστα την πλήρη εφαρμογή των προνοιών της εθνικής στρατηγικής.

Οι ημέρες που είναι αφιερωμένες στη μάχη ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, δεν αρκούν.

Επιβάλλεται να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

 

Γραφείο Τύπου
18 Νοεμβρίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media