Ευρωπαϊκή Μέρα για την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλική Κακοποίηση
Ανακοινώσεις |

Η προσπάθεια για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση πρέπει να είναι συλλογική και αποφασιστική.

Με την ευκαιρία της 18ης Νοεμβρίου, «Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλική Κακοποίηση» το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζει για ακόμη μία φορά την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνεχίσει να συμβάλλει με όποιο τρόπο χρειάζεται ώστε αυτή η προστασία να είναι ουσιαστική.

Η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και καταπολέμησης όλων των μορφών κακοποίησης των παιδιών είναι ύψιστης προτεραιότητας.

Αδιαμφισβήτητα η Εθνική Στρατηγική για το σκοπό αυτό πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς καθυστέρηση και η πολιτεία οφείλει να ενδυναμώσει τα παιδιά, μέσω της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση και τη διασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής του σε θέματα που τα αφορούν.

Δυστυχώς οι περιορισμοί που επέφερε η πανδημία έχουν λειτουργήσει αρνητικά και έχουν αποδυναμώσει τους τρόπους αναζήτησης βοήθειας.

Με βάση τα συμπεράσματα του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού, στην Κύπρο κάθε 27 ώρες ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Συμπεράσματα που προκύπτουν από όσα παιδιά τόλμησαν να προβούν σε καταγγελία.

Η πολιτεία οφείλει, να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες και να παρέχει εκείνα τα εργαλεία που θα προστατεύουν τα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα στο σκοτάδι της κακοποίησης και να τα ενθαρρύνουν ώστε να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

Γραφείο Τύπου

18 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων