Φασιστική πρακτική, η δίωξη του Σενέρ Λεβέντ και του Αλί Οσμάν, από την Τουρκία
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με βδελυγμία τη δίωξη των τουρκοκύπριων δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, της εφημερίδας «Αφρίκα» από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Τονίζεται πως παγκόσμια, το ένα τρίτο των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή, βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας.

Στη σημερινή Τουρκία, με την παραμικρή κριτική κατά του Ερντογάν δημοσιογράφοι είτε διώκονται, είτε φυλακίζονται.  Εφημερίδες που ασκούν κριτική, είτε κλείνουν, είτε εξαναγκάζονται να μετατραπούν σε φιλοκυβερνητικές.

Σημειώνεται πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια από τον ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Κώστα Μαυρίδη, κινητοποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο Κώστας Μαυρίδης, με γραπτή παρέμβαση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημερώνει για τις πρωτοφανείς νέες διώξεις της Κυβέρνησης Ερντογάν με συνεργό το  κατοχικό καθεστώς, εναντίον του Σενέρ Λεβέντ, πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος στηλιτεύει την παράνομη κατοχή της Κύπρου. Στην γραπτή του παρέμβαση ο κ. Μαυρίδης σημειώνει ότι ο Σενέρ Λεβέντ τιμήθηκε φέτος με το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς προερχόμενος από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Καλούμε το Τμήμα της Ελευθερίας του Τύπου του ΟΑΣΕ, αντί να ασχολείται με γλωσσάρια που αποενοχοποιούν την κατοχική Τουρκία, να παρέμβει έτσι ώστε να σταματήσει η δίωξη των δύο συμπατριωτών μας δημοσιογράφων.

 

 

Γραφείο Τύπου

31 Ιουλίου 2018      

ροή ειδήσεων