Γ. Σολωμού: Αντί να απολογείται ο ΥπΟΙΚ για το νέο ρεζίλεμα της χώρας μας, ζητά και τα ρέστα
ΦΠΑ κατοικίας
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

Αντί να απολογείται ο ΥΠΟΙΚ για το νέο ρεζίλεμα της χώρας μας, ζητά και τα ρέστα

Το πρόβλημα σε σχέση με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για την αγορά και ανέγερση κατοικίας, δεν είναι το περιεχόμενο του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων το 2016, έπειτα από πρόταση νόμου του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εφάρμοσε το νόμο η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Άλλωστε είναι οξύμωρο, το κυβερνών κόμμα να φέρνει πρόταση στη Βουλή και η κυβέρνηση να έχει παράπονο επειδή η αντιπολίτευση την ψήφισε.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε επειδή η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν εφάρμοσε σωστά το νόμο και αντί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέτρο ως κίνητρο κοινωνικής συνοχής, αποφάσισε να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα και εφάρμοσε μειωμένο ΦΠΑ σε αγορά κατοικίας για σκοπούς επένδυσης, κάτι που ήταν παράνομο.

Με άλλα λόγια, χρησιμοποίησε ένα κοινωνικό μέτρο για να ενισχύσει το πάρτι που είχε στηθεί με τα χρυσά διαβατήρια.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, απέκρυψε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περιεχόμενο του συγκεκριμένου νόμου και έλεγε ψέματα για να συνεχίσει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων.

Αντί όμως να απολογείται ο ΥΠΟΙΚ για το νέο ρεζίλεμα της χώρας μας, ζητά και τα ρέστα.

Στα του οίκου του ας αναζητήσει τις ευθύνες για το τι έγινε και ας σταματήσει να επιρρίπτει τις ευθύνες αλλού για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Γραφείο Τύπου

15 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων