Γ. Σολωμού: Οι πολίτες στη μέγγενη της ακρίβειας και η κυβέρνηση… στον κόσμο της
Ακρίβεια Πληθωρισμός
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

Οι πολίτες στη μέγγενη της ακρίβειας και η κυβέρνηση… «στον κόσμο της».

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει εκ νέου την ανησυχία του για την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, τον Δεκέμβριο του 2021 ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Το κύμα της ακρίβειας σαρώνει τα νοικοκυριά, οι τιμές στην ενέργεια εκτοξεύονται προκαλώντας σειρά αυξήσεων και στις τιμές βασικών προϊόντων, την ώρα που η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις μας, δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Αντίθετα, θέτει εμπόδια στην όποια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να ανακουφίσει και να στηρίξει τους πολίτες, με πρόσφατο παράδειγμα την αναπομπή του νόμου για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, που παρά την ομόφωνη απόρριψη της αναπομπής από τη Βουλή, η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της.

Δυστυχώς η κυβερνητική πολιτική βούληση αναλώνεται στη δημιουργία εντυπώσεων, παρά να βοηθά τον κόσμο. Λαϊκισμός δεν είναι η ισχυρή αποφασιστικότητα της Βουλής να δώσει σανίδα σωτηρίας στους πολίτες, αλλά η κοροϊδία ότι δήθεν λαμβάνονται μέτρα.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να επανακτήσει την επαφή με την πραγματικότητα καθώς το μέγεθος και η διάρκεια της κρίσης δεν αφήνουν πλέον άλλα περιθώρια.

Οι πολίτες ασφυκτιούν και χρειάζονται μια κυβέρνηση που νοιάζεται, συνεργάζεται με τη Βουλή και λαμβάνει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

Γραφείο Τύπου

21 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων