Γ. Σολωμού – Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την άφιξη του πρώτου φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την άφιξη του πρώτου φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας. Το πλοίο Open Arms το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακας, μετέφερε σχεδόν 200 τόνους βοήθειας και αποτελεί το πρώτο πλοίο που χρησιμοποίησε τον Θαλάσσιο Διάδρομο Παροχής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Γάζα, μέσω της Πρωτοβουλίας Αμάλθεια.

Η δημιουργία και αξιοποίηση αυτού του θαλάσσιου διαδρόμου αναμένεται να συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά στην παροχή των εξαιρετικά αναγκαίων, ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζονται αυτή τη στιγμή στην Γάζα.

Αναμφίβολα, η Πρωτοβουλία Αμάλθεια, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη η οποία αναβαθμίζει την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ανατολική Μεσόγειο. Επιβεβαιώνει, παράλληλα το γεγονός πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Μέση Ανατολή, και προσδίδοντας της πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που διαδραματίζονται.

Γραφείο Τύπου

16 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων