Για τεσσαρακοστό πέμπτο χρόνο αναβιώνουν οι μαύρες θύμησες της προδοσίας της 15ης Ιουλίου 1974
Ανακοινώσεις |

Η 15η Ιουλίου 1974 έχει καταγραφεί στο βιβλίο της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού, ως η πιο μελανή σελίδα.

Γιατί οι άφρονες, χουντικοί και πραξικοπηματίες της ΕΟΚΑ Β΄, δεν ήταν μόνο άφρονες.

Γιατί οι χουντικοί και οι πραξικοπηματίες της ΕΟΚΑ Β΄ ήταν προδότες, που γνώριζαν ότι οι πράξεις τους, η κατάλυση της συνταγματικής τάξης και η ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, Εθνάρχη Μακαρίου, θα έδιναν την αφορμή στην Τουρκία, για να εισβάλει στην Κύπρο.

Το έγκλημα τους ολοκληρώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν άφησαν την Κύπρο «γυμνή» από οποιαδήποτε αμυντική οργάνωση και όταν έστειλαν τους ήρωες Ελληνοκύπριους στρατιώτες σαν πρόβατα σε σφαγή, σε ένα άνισο, προδομένο πόλεμο.

Για σαράντα πέντε χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Ελληνισμός της Κύπρου βιώνουν τις συνέπειες του προδοτικού πραξικοπήματος.

Για τεσσαρακοστό πέμπτο χρόνο αναβιώνουν οι μαύρες θύμησες της προδοσίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα και τιμά την μνήμη των ηρωικών αντιστασιακών, που έπεσαν νεκροί στις μάχες για προάσπιση της δημοκρατίας.

Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα, για εξεύρεση λύσης του κυπριακού, που να ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής, να απελευθερώνει τα κατεχόμενα εδάφη μας, να είναι βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και δημοκρατική, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μόνο έτσι, θα αναπαυθούν οι ψυχές των ηρωικών νεκρών της αντίστασης.

Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ευοίωνο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Γραφείο Τύπου

14 Ιουλίου 2019

ροή ειδήσεων