ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΓΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΘΕΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»
Ανακοινώσεις |

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά για την ανάγκη ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο αλλά συνεχίζει να αποενοχοποιεί την Τουρκία και να καταγγέλλει τους Ελληνοκύπριους για τη μη-λύση του Κυπριακού.

Ο ίδιος διαπιστώνει «θετική ρητορική από την Τουρκία», την ίδια στιγμή που ο κ. Ακκιντζί μας απειλεί με διχοτόμηση, αν το κυπριακό δεν λυθεί εντός του 2016 και ο κ. Ερντογάν μας έχει ξεκαθαρίσει πως αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία οι εγγυήσεις.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει πως μέσα στις επόμενες 70 μέρες ο ίδιος είναι έτοιμος να καταλήξει σε συμφωνία, αλλά εξακολουθεί να αρνείται να δώσει τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων στα κοινοβουλευτικά κόμματα και αρνείται να ενημερώσει τον λαό για όλες τις πτυχές της λύσης.

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Αυτός που διχάζει το λαό μας δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επειδή θέλει να δικαιωθεί για το 2004 είναι έτοιμος να οδηγήσει τον λαό μας σε περιπέτειες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως πρώτος θεματοφύλακας της ενότητας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έστω και τώρα οφείλει να κάνει πράξη την ενότητα να προ-διαβουλευτεί με το Εθνικό Συμβούλιο για τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις και ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεχθεί διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θα απαιτήσει τη συνέχιση της.

Γραφείο Τύπου

9 Οκτωβρίου 2016

ροή ειδήσεων