Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΤΟΥ ΔΗΣΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΥΠΕΘΑΛΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

Οι αντιδράσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και γενικά των τουρκοκυπρίων στην απόφαση της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας να εντάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μια ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, είναι προκλητικές και εξοργιστικές.

Ο κ. Ακκιντζί και η παράνομη «βουλή» δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, να πανηγυρίζουν για την τουρκοανταρσία, την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, χωρίς να υπολογίζουν εάν η συμπεριφορά τους θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό, αλλά αντιδρούν σε μια απλή αναφορά για ένα ιστορικό γεγονός, που αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου.

Είναι εμφανές, ότι οι αντιδράσεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού επίρριψης ευθυνών στην πλευρά μας για το αδιέξοδο το οποίο παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις.

Δυστυχώς, αυτές τις τουρκικές μεθοδεύσεις υπέθαλψε η αδικαιολόγητη στάση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, αλλά και του ιδίου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, οι οποίοι αποφάσισαν να αναδείξουν σε μείζον θέμα μια καθ’ όλα νόμιμη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορά την παιδεία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας με βάση την αποκλειστική της αρμοδιότητα, η οποία Βουλή στην προκειμένη περίπτωση, λειτούργησε ως κοινοτική συνέλευση με βάση το Σύνταγμα.

Η στάση αυτή επιτρέπει τις καταδικαστέες παρεμβάσεις της ψευδοβουλής στην παιδεία των Ελληνοκυπρίων και εξισώνει τις προκλητικές και παράνομες αποφάσεις των τουρκοκυπρίων με τις νόμιμες αποφάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου
14 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων