Η αλαζονεία και η αμέλεια του Υπουργού Υγείας θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών
01 Νοέ 2017 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Η στάση του Υπουργού Υγείας και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη έναντι των αποχωρήσεων ιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια και κυρίως από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας.

Αντί να ανησυχήσει και να αναλογιστεί πως θα λυθεί το πρόβλημα της αποχώρησης πέντε εκ των δέκα ιατρών από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μόνο μέσα σε ένα χρόνο, ο αρμόδιος Υπουργός δηλώνει με αλαζονεία ότι όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Παμπορίδης ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να φύγουν και δεν μπορούν να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και ότι εάν δεν επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα της υποστελέχωσης, υπάρχει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές.

Αντί των αλαζονικών δηλώσεων και της παροιμιώδους αμέλειας, έχει εναλλακτικό σχέδιο ο η κυβέρνηση του κ.Αναστασιάδη και ποιο είναι αυτό;

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι στόχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υπουργού Υγείας, ήταν να ψηφιστούν απλώς τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ, νομίζοντας ότι θα εισπράξουν πολιτικά οφέλη, χωρίς να ενδιαφέρονται για την υλοποίηση της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Οι προτάσεις του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου και των δυνάμεων που τον στηρίζουν, στοχεύουν ξεκάθαρα στην πραγματοποίηση ουσιαστικών βημάτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη περιορίζεται σε εντυπώσεις και κούφιες υποσχέσεις.

 

Γραφείο Τύπου
1 Νοεμβρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media