Η αμετανόητα εχθρική στάση της Βρετανίας και η πλήρης ταύτιση της με τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη
Ανακοινώσεις |

Η Κυπριακή Δημοκρατία επιβάλλεται επιτέλους να εγείρει θέμα Βρετανικών Βάσεων.

Αυτή πρέπει να είναι η μοναδική απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην στάση της Βρετανίας, η οποία απροκάλυπτα αμφισβητεί την κυριαρχία της Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αξιοποιήσει την ιστορική συγκυρία του BREXIT, η οποία δεν θα επαναληφθεί, για να καταργηθεί το αποικιοκρατικό κατάλοιπο των βάσεων και να κατανοήσει η Βρετανία, πως η πλήρης ταύτιση της με τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να αξιοποιήσει το πρόσφατο προηγούμενο της γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην προσφυγή του κράτους Μαυρίκιου εναντίον της Βρετανίας και να ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον Μαυρίκιο.

Η τελική διευθέτηση του θέματος της παρουσίας των στρατιωτικών βρετανικών βάσεων, πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με το διεθνές δίκαιο και την αρχή του σεβασμού της κρατικής κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης των λαών.

Γραφείο Τύπου

17 Μαΐου 2019

ροή ειδήσεων