Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Η αμφισβήτηση του Πορίσματος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνιστά θεσμική εκτροπή
15 Μαρ 2019 Ανακοινώσεις

Η καθολική και απόλυτη αμφισβήτηση του Πορίσματος για τον Συνεργατισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνιστά  βαρύτατο ατόπημα και κορυφαία θεσμική εκτροπή.

Ο κ. Αναστασιάδης – με ελαφρότητα που δεν συνάδει με το αξίωμα του – πλήττει το κύρος κρίσιμων θεσμικών διαδικασιών, μιλώντας στις δηλώσεις του για  «αντιφάσεις» και «συμπεράσματα που ουδεμία σχέση έχουν με το εύρημα».

Όχι μόνο γιατί το Πόρισμα είναι απολύτως τεκμηριωμένο και σαφές, σε σχέση με τα λάθη, τις παραλήψεις και τις ευθύνες για το έγκλημα κατά του Συνεργατισμού, όχι μόνο γιατί επιχειρεί, για  καθαρά πολιτικούς λόγους, να ακυρώσει  τη λειτουργία  των Ερευνητικών Επιτροπών, αλλά και γιατί εκείνος που ρόλος και καθήκον του είναι να προστατεύει τους θεσμούς, δεν επιτρέπεται να τους προσβάλει και να τους ακυρώνει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επανέλθει στη θεσμική τάξη.

Να σεβαστεί πλήρως το Πόρισμα για τον Συνεργατισμό και να αποκαταστήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και παρακινώντας τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών, με βάση τα συμπεράσματα του Πορίσματος.

Γραφείο Τύπου

15 Μαρτίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media