Η ανθρωπότητα πρέπει να αισθάνεται ντροπή για το επίπεδο προστασίας των παιδιών
01 Ιούν 2017 Ανακοινώσεις

Η προστασία της ζωής, της ευημερίας και των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο, καλύπτεται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989.

Ωστόσο, παρά τη σωρεία συμβάσεων και νομοθεσιών, εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών, δυστυχώς η προστασία των παιδιών δεν έχει καταστεί ο υπέρτατος ηθικός νόμος των ανθρώπων.

Εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως, χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά σε συρράξεις και πολέμους, πεθαίνουν από την πείνα, από την έλλειψη πόσιμου νερού και από ασθένειες, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εύκολα.

Εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από τη φτώχεια, βιώνουν τον εφιάλτη της παιδικής δουλείας και στερούνται των στοιχειωδών δικαιωμάτων, όπως του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

Πολλά άλλα παιδιά πέφτουν θύματα βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ή υπόκεινται σε εκφοβισμό και καταπίεση.

Υπάρχουν παιδιά που δεν είχαν ενώπιον τους την παραμικρή ευκαιρία για να αναπτυχθούν πολιτιστικά και μορφωτικά.

Η ανθρωπότητα, παρά τα κείμενα, τις συμβάσεις και την ομολογουμένως αυξημένη ευαισθητοποίηση, πρέπει να αισθάνεται ντροπή.

Καθήκον της διεθνούς κοινότητας, αλλά και καθενός από εμάς ατομικά, είναι να διασφαλίζουμε την εφαρμογή των προνοιών των συμβάσεων και των νομοθεσιών, αλλά κυρίως να συμβάλουμε, έτσι ώστε να ριζώσει στη συνείδηση μας πως η προστασία των παιδιών πρέπει να τίθεται πάνω απ’ όλα.

Γιατί, στο μέλλον, τα σημερινά παιδιά θα κληθούν να προστατεύσουν άλλα παιδιά και θα πρέπει να έχουν διδαχτεί από τη δική τους εμπειρία.

 

Γραφείο Τύπου
1 Ιουνίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media