Η διαπλοκή και η αδιαφάνεια συνεχίζονται
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οι διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στο προκαταρκτικό της πόρισμα για τις πέντε περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων, εξηγούν γιατί η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ φοβάται τον έλεγχο και αρνείται να δώσει όλους τους προβληματικούς φακέλους στον Γενικό Ελεγκτή.

Από τον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή προκύπτει ότι:

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ:

  • Εφάρμοσε το επενδυτικό πρόγραμμα με αμέλεια, ανικανότητα και αδιαφάνεια.  Ως αποτέλεσμα των κενών των ελέγχων του προγράμματος, το  επενδυτικό πρόγραμμα έτυχε κατάχρησης από επιτήδειους και στέρησε από το κράτος σημαντικά έσοδα.
  • Αυτή η κακοδιαχείριση έχει αφήσει εκτεθειμένη τη χώρα μας πλήττοντας την αξιοπιστία της διεθνώς, με κίνδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα να ενταφιαστεί.

Είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, φοβούμενη τον έλεγχο, κρύβεται πίσω από αδιαφανείς διαδικασίες και δυσχεραίνει το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για να μην διαφανεί η πραγματική έκταση της διαπλοκής.

Σημειώνεται, πως η ελεγκτική υπηρεσία, παρά τα απανωτά εμπόδια από πλευράς της Κυβέρνησης, μέσα σε 15 μέρες έκανε έρευνα και εξέδωσε πόρισμα, ενώ η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εδώ και ένα χρόνο διεξάγει «έρευνες» αλλά ακόμη να δούμε τα πόρισμα της.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος να ανακτήσει η Κ.Δ. την αξιοπιστία της διεθνώς και να περισώσει ότι σώζεται, είναι να αφεθούν οι θεσμοί να κάνουν τη δουλειά τους, να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό το σκάνδαλο και εκεί και όπου προκύπτουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και εάν η Κυβέρνηση συνεχίζει τη συσκότιση, τότε θα πρέπει να παρέμβει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Γραφείο Τύπου – 15 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων