Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, αποτελεί αυτοαναίρεση αυτών, που ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης είχε διακηρύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα
18 Ιούλ 2019 Ανακοινώσεις

Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, ως απάντηση στο νέο επικοινωνιακό τέχνασμα του κατοχικού ηγέτη, για σύγκληση άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, αποτελεί αυτοαναίρεση αυτών, που ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης είχε διακηρύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με τη δήλωσή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

• Δεν θέτει ως όρο τον τερματισμό των παρανομιών και των παραβιάσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που αποτελεί υπαναχώρηση.

• Αποδέχεται την έναρξη μιας «άτυπης διαδικασίας», χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι της εν λόγω διαδικασίας και, επιπρόσθετα, μια τέτοια “άτυπη” και αγνώστων όρων διαδικασία ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια επιβολής κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν είναι γνωστή η ημερήσια διάταξη αυτής της διαδικασίας, ούτε έχει γίνει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να προχωρήσει, χωρίς προηγούμενη συζήτηση και συλλογική σύνθεση απόψεων εντός του Εθνικού Συμβουλίου.

Γραφείο Τύπου

18 Ιουλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media