Η Ε/κ πλευρά δυστυχώς συζητά στη βάση των τουρκικών αξιώσεων
09 Αυγ 2019 Ανακοινώσεις

Μετά από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, το Δημοκρατικό Κόμμα εκτιμά ότι η Ε/κ πλευρά, δυστυχώς, συζητά στη βάση των τουρκικών αξιώσεων.

Η ανακοίνωση για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ, του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη, μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, χωρίς να έχουν τερματιστεί οι τουρκικές παρανομίες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί υπαναχώρηση του Προέδρου Αναστασιάδη από τις προηγούμενες, δικές του εξαγγελίες.

Επίσης, η χρονική στιγμή της πραγματοποίησης της τριμερούς συνάντησης, δηλαδή μετά που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, παρέχει την ευκαιρία στον κατοχικό ηγέτη να δημιουργήσει την εικόνα της αναβάθμισης του ψευδοκράτους.

Ως θετική, θα μπορούσε να αξιολογηθεί η επαναφορά της προσπάθειας για σύμπηξη όρων αναφοράς, για να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει την έντονη άποψη, ότι το περιεχόμενο των όρων αναφοράς, που θα μπορούσε να αποδεχτεί η Ε/κ πλευρά, πρέπει να συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιου και να είναι τέτοιο, ώστε να αποκλείει το «κλείδωμα» απαράδεκτων προνοιών και επίσης να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εκληφθούν οι όποιοι όροι αναφοράς ως «ενδιάμεση συμφωνία».

Γραφείο Τύπου

9 Αυγούστου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media