«Η εικόνα μιας διαπλεκόμενης κυβέρνησης δυσφημίζει την Κύπρο διεθνώς»
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera, ανεξαρτήτως του αν είναι κακόβουλο ή όχι, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, να προστατεύσει το πολύτιμο για την κυπριακή οικονομία Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων και, κατ’ επέκταση, το κύρος της χώρας μας διεθνώς.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για όλες τις περιπτώσεις οι οποίες αναφέρονται στο ρεπορτάζ προκειμένου να ανατρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις, που για πολλοστή φορά δημιουργούνται. Σημειώνεται ότι, στο ρεπορτάζ αναφέρονται προβληματικές περιπτώσεις που πολιτογραφήθηκαν ΜΕΤΑ την βελτίωση των διαδικασιών. 

Εκεί όπου έχει σημειωθεί παραβίαση της Νομοθεσίας ή φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, θα πρέπει να υπάρξει δίωξη και τιμωρία, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς κουκούλωμα οποιουδήποτε σκανδάλου.

Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ στο θέμα της Πολιτικής Πολιτογραφήσεων δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

Θυμίζουμε, την πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης στην κατάθεση στη Βουλή των κανονισμών που θα συνέβαλλαν στη διαφάνεια και στην προστασία του Προγράμματος, τους οποίους η Βουλή υπερψήφισε πριν ένα μήνα, καθώς και τις 26 περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, που πάλι είχαν εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς, πριν ένα περίπου χρόνο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η έναρξη διαδικασίας αποστέρησής τους.

Επαναλαμβάνουμε ότι, το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων είναι πολύτιμο για την κυπριακή οικονομία, αλλά, δυστυχώς, στα χέρια της παρούσας διακυβέρνησης έχει μετατραπεί σε εργαλείο δυσφήμισης της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ.

Γραφείο Τύπου

24 Αυγούστου 2020

ροή ειδήσεων