Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΟΡΟΥΣ, ΟΡΘΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ, ΕΝΩ Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Ανακοινώσεις |

Η δήλωση του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε σχέση με τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στο κυπριακό, επιβεβαιώνει τη ορθή θέση της Ελλάδας, τόσο για τις προϋποθέσεις σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης όσο και για το αντικείμενο μιας τέτοιας  διάσκεψης.

«Η Ελλάδα θα εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες», αναφέρει η δήλωση του Έλληνα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, «ώστε να καταστεί εφικτή η σύγκλιση και στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στο οποίο εμπλέκεται και για το οποίο έχει επανειλημμένως καταστήσει σαφείς τις θέσεις της», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επιπρόσθετα, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Ελλάδας ξεκαθαρίζει «μόνο επί τη βάσει αυτής της συνεννόησης, στο πλαίσιο και διμερών ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολυμερής Διάσκεψη».

Είναι φανερό ότι η Ελλάδα επιμένει στη θέση της για τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο μιας πολυμερούς διάσκεψης.

Και είναι άξιο απορίας, γιατί, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να θέτει ορθούς, λογικούς και με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, όρους, για να συμμετάσχει σε μια πολυμερή διάσκεψη, ο κ. Αναστασιάδης προχώρησε στην άνευ όρων  αποδοχή σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης αλλά και στην αποδοχή ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος.

Γραφείο Τύπου

2 Δεκεμβρίου 2016

ροή ειδήσεων