Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ανακοινώσεις |

Η καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς αποτελεί αντίγραφο παλαιοτέρων τρομοκρατικών επιθέσεων σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις από τρομοκράτες του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους» και έγινε δεχτή με πανηγυρισμούς από τις ιστοσελίδες των φανατικών ισλαμιστών.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι τα πλοκάμια του «ισλαμικού κράτους» στην Ευρώπη, υπάρχουν ακόμα και συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο, παρά τη φθίνουσα πορεία των δυνάμεων του στη Συρία και το Ιράκ.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν πρέπει να εφησυχάζει ούτε στιγμή και ότι τα προληπτικά μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει ως επιπρόσθετο πρόβλημα την τρύπα ασφάλειας που προκαλείται από την κατοχή, πρέπει να εντείνει τους ελέγχους και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε πληροφοριών, αλλά και τη συνεργασία με άλλα κράτη.

Εκτός των θεσμικών μέτρων, που λαμβάνονται από τις διωκτικές αρχές, επιβάλλεται η κοινωνία να συσπειρωθεί και χωρίς ξενοφοβικά σύνδρομα, να απομονώσει τα ακραία στοιχεία, που απειλούν ανά πάσα στιγμή τις ζωές αθώων ανθρώπων.

 

Γραφείο Τύπου
23 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων