Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του κυπριακού λαού
Ανακοινώσεις |

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του λαού μας, που με τις θυσίες του έκανε το στόχο εφικτό.

Ο στόχος επετεύχθη με την πολύτιμη και ενεργό συμπαράσταση της Ελλάδας, στην οποία οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Ο μακρύς δρόμος της ευρωπαϊκής πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε θετικά με την πλήρη ένταξη την 1η Μαΐου 2004, επί της διακυβερνήσεως του αείμνηστου Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η ένταξη του συνόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς υποσημειώσεις, «ουρές» και παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, οφείλεται στην απόρριψη, λίγες ημέρες πριν την τελική υπογραφή για την ένταξη, του σχεδίου Ανάν, το οποίο προνοούσε παρεκκλίσεις και μετέτρεπε τους κύπριους πολίτες σε υποδεέστερους – από πλευράς δικαιωμάτων – ευρωπαίους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα προβλήματα που η ίδια αντιμετωπίζει, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες των κυπρίων για τα μεγάλα θέματα, όπως το κυπριακό και η οικονομία, ήταν πάντα ο φυσικός προορισμός της Κύπρου και έχει προσφέρει πολλά στον εκσυγχρονισμό των δομών και των νομοθεσιών της πατρίδας μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό, ένα σημαντικό πεδίο, στο οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε για απαλλαγή από την κατοχή.

Η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νομιμοποιεί τον κυπριακό λαό να αγωνίζεται για λύση στο κυπριακό πρόβλημα, που δεν θα παρεκκλίνει από το κοινοτικό κεκτημένο, που θα διασφαλίζει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που θα σέβεται τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες.

Είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και πρέπει να επιδιώκουμε λύση, που να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα, που έχουν όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πολίτες.

 

Γραφείο Τύπου
30 Απριλίου 2018

ροή ειδήσεων