ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ BREXIT ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ
25 Ιούν 2016 Ανακοινώσεις

Οι τριγμοί από την απόφαση του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη εξαπλωθεί.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως χώρα με ιδιαίτερες οικονομικές και άλλες σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, αναπόφευκτα θα επηρεαστεί.

Οι γενικόλογες και αόριστες καθησυχαστικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών, δεν αρκούν.

Ο λαός θέλει επίσημες και ξεκάθαρες απαντήσεις σε ζητήματα που τον αφορούν, όπως το θέμα των κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαιτείται επίσης ενημέρωση για θέματα ευρύτερης οικονομικής πολιτικής, όπως ο τουρισμός και το εμπόριο, τα οποία αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της οικονομικής δραστηριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει έτοιμο να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων, τόσο στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης του όσο και οπουδήποτε αλλού.

 

Γραφείο Τύπου

25 Ιουνίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media