Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
23 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Είναι φανερό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, είτε παραπλανεί, είτε αυτοαναιρείται, αναλόγως της χρονικής περιόδου, εάν δηλαδή είναι προεκλογική περίοδος ή όχι.

Διατείνεται τώρα ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εξεύρει τρόπους αποζημίωσης για τους κουρεμένους κατόχους αξιογράφων.

Γιατί δεν το ξεκαθάρισε αυτό στις πολλαπλές συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τους κατόχους αξιογράφων, όταν μάλιστα τους υποσχόταν τρόπους θεραπείας;

Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε και για αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει προτείνει τη διάθεση του 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, για να αποζημιωθούν οι κουρεμένοι κάτοχοι αξιογράφων και τα κουρεμένα ταμεία προνοίας και συντάξεων.

Ο Υπουργός δηλώνει τώρα ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό.

Αλλά, όταν κατέθετε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον κρατικό προϋπολογισμό, προέβλεψε για το 2017 και για το 2018 πρωτογενές πλεόνασμα.

Για το 2017, έγινε πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ και για το 2018 πρωτογενές πλεόνασμα 628 εκατομμυρίων ευρώ, με αυξητική τάση κάθε επόμενο χρόνο.

Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία, τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Εάν τώρα, ο Υπουργός Οικονομικών αναιρεί τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του, εύλογα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πάσχει από αναξιοπιστία.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι στον αυτόματο πιλότο και δεν έχει κανένα σχέδιο, πέρα από τη διάθεση πόρων για ψηφοθηρικούς σκοπούς, όπως η πρόσληψη τριών χιλιάδων επαγγελματιών στρατιωτών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει καταθέσει τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και οι οποίες αποσκοπούν στην άρση αδικιών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει σχέδιο και για την οικονομική πολιτική.

 

Γραφείο Τύπου

23 Αυγούστου 2016  

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media