Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ
Ανακοινώσεις |

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας αποτελεί όνειδος για την πολιτεία και την κοινωνία μας και δεν αντιπροσωπεύει τον επαγγελματισμό και τις προθέσεις των λειτουργών των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται δυστυχώς τυγχάνουν συμπεριφοράς πολιτών δεύτερης κατηγορίας, ενώ οι λειτουργοί του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, παρά το ότι υπερβαίνουν εαυτούς, δεν μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη φροντίδα στους συνανθρώπους μας.

Ακούσαμε με έκπληξη, βουλευτές του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, να δηλώνουν ότι ο εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Αθαλάσσας πρέπει να κατεδαφιστούν και να ανεγερθούν νέες εγκαταστάσεις.

Και διερωτόμαστε:

Γιατί, το κυβερνών κόμμα δεν άσκησε την επιρροή του στη κυβέρνηση, για να μεριμνήσει, έστω να αρχίσει ένας σχεδιασμός, που θα επέφερε τις απαραίτητες βελτιώσεις στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας;

Το επιχείρημα περί δήθεν ανυπαρξίας οικονομικής δυνατότητας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν περικοπές σε άλλα, αδικαιολόγητα και προκλητικά έξοδα, έτσι ώστε αυτό το κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών του.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει με πάσα σοβαρότητα και γρήγορα το ζήτημα αυτό, που δυστυχώς κατατάσσει την Κύπρο στις τριτοκοσμικές χώρες σε ότι αφορά την παροχή φροντίδας για ψυχικά πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Γραφείο Τύπου
15 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων