Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ακόμα μακριά, γι’ αυτό και η προσπάθεια επίτευξης της πρέπει να είναι αμείωτη
Ανακοινώσεις |

Η 20η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007, αλλά η εφαρμογή της απόφασης ξεκίνησε το 2009, λίγο μετά που ξεκίνησε και η οικονομική κρίση να πλήττει την παγκόσμια κοινωνία.

Η πατρίδα μας, θύμα και αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αντιμετώπισε πρωτόγνωρα, για την Κύπρο, φαινόμενα και έννοιες όπως η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, έγιναν δυστυχώς μέρος της καθημερινότητας της κυπριακής κοινωνίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με γνώμονα πάντα την ανάγκη διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα, δυσχερή δεδομένα, που ταλανίζουν την κοινωνία, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της κρίσης στην κυπριακή οικονομία, πολιτεύτηκε και πολιτεύεται με στόχο:

  • Να προστατευθούν θεσμικά οι ομάδες του πληθυσμού, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.
  • Να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.
  • Να μπουν στέρεες βάσεις στην οικονομία, έτσι ώστε η οικονομική ανάπτυξη να υπηρετεί την κοινωνική ανάπτυξη.
  • Να μειωθεί το χάσμα της κοινωνικής ανισότητας.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και μέσα από την κοινοβουλευτική μας δράση, πετύχαμε κάποιους από τους στόχους μας.

Αλλά, δεν θα σταματήσουμε να μελετούμε και να προωθούμε νέα μέτρα, τα οποία μέσα από την αποκατάσταση, να αίρουν τα βάρη που επωμίστηκε ο λαός από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι ακόμα μακριά, γι’ αυτό και η προσπάθεια πρέπει να είναι αμείωτη.

 

Γραφείο Τύπου

20 Φεβρουαρίου 2019      

ροή ειδήσεων