Η κυβέρνηση Αναστασιάδη προσβάλλει την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, που διαμαρτύρονται για το φιάσκο των εξετάσεων διορισίμων
Ανακοινώσεις |

Η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Αναστασιάδη ότι, αυτοί που διαμαρτύρονται για το φιάσκο των εξετάσεων είναι αυτοί που δεν έγραψαν καλά στις εξετάσεις, αδικεί αλλά και προσβάλλει νέους ανθρώπους οι οποίοι διεκδικούν αυτό που δικαιούνται: Διαφανείς διαδικασίες με αξιοκρατία και αξιοπιστία.

Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν περισσότερου σεβασμού. Δυστυχώς μετά το φιάσκο των εξετάσεων, για τις οποίες την απόλυτη ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των εξεταζομένων, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας, όσον αφορά τη διαδικασία αλλά και την κυβέρνηση.

Οι εκ των υστέρων παραιτήσεις δύο μελών της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, που έχει και την ευθύνη της εποπτείας της διεξαγωγής των εξετάσεων και το κουβάρι του νήματος, που φαίνεται να ξετυλίγεται, προκαλεί αδυσώπητα ερωτήματα για τις διαδικασίες, τους ελέγχους, τις παραλήψεις, αλλά και τις ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου.

• Πως διορίστηκαν, ως Πρόεδρος και ως δύο εκ των μελών της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, άτομα τα οποία έχουν σχέση με ιδιωτικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που οργάνωσε φροντιστήρια για τις εν λόγω εξετάσεις;
• Ήταν γνωστή στο Υπουργείο η σχέση οκτώ ανώτερων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, συναδέλφων δηλαδή της Προέδρου της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με το ίδιο ιδιωτικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που οργάνωσε φροντιστήρια για τις εν λόγω εξετάσεις;

Εάν ο Υπουργός Παιδείας γνώριζε όλα αυτά, τότε τίθεται θέμα παραβίασης σχετικής νομοθεσίας.
Εάν ο Υπουργός δεν τα γνώριζε, τότε τίθεται θέμα προχειρότητας και ανικανότητας της εφαρμογής μιας απόφασης, που λήφθηκε με τη σύμφωνο γνώμη και άλλων κομμάτων.

Όποιο και από τα δύο να ισχύει, δυστυχώς, το βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη «κατάφερε» να πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ένα θεσμό, που μέχρι σήμερα δεν αντιμετώπισε τέτοια ζητήματα.

 

Γραφείο Τύπου
13 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων