Η κυβέρνηση Αναστασιάδη «θυμήθηκε» να συζητήσει πρόταση για αντιμετώπιση των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, που καταθέτει ο Νικόλας Παπαδόπουλος εδώ και τρία χρόνια
Ανακοινώσεις |

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε διαβλέψει και προβλέψει το σοβαρότατο πρόβλημα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, εδώ και τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιανουαρίου 2015, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωνε:

«Πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα μια Τράπεζα Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Ιρλανδία για να αποδεσμευτούν κεφάλαια, να αυξηθεί η ρευστότητα, να συγκρατηθούν οι τιμές των ακινήτων και να προστατευτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις μαζικές εκποιήσεις.»

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ουδέποτε συζήτησε την πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου απορρίφθηκε πολλές φορές από στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κυβερνώντος κόμματος.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ουδέποτε έλαβε μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων.

Άφησε το χειρισμό του θέματος στον αυτόματο πιλότο.

Τώρα, τόσα χρόνια μετά και αφού τα Μη – Εξυπηρετούμενα Δάνεια διογκώθηκαν σε βαθμό που δυστυχώς να κατέχουμε αναλογικά την πρώτη θέση στην Ευρώπη και λίγους μήνες πριν την εκπνοή της θητείας του, ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι συζητά τη συγκεκριμένη λύση.

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη και την απουσία σχεδιασμού.

Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας μπορεί να φέρει μόνο αυτός που τα προέβλεψε και κατέθεσε προτάσεις εδώ και καιρό για την αντιμετώπιση τους και απέδειξε την αξιοπιστία του.

Λύσεις μπορεί να υπάρξουν μόνο με την Αλλαγή που θα φέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Γραφείο Τύπου
17 Οκτωβρίου 2017

ροή ειδήσεων