Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

Η Κυβέρνηση απλός θεατής των εξελίξεων
01 Ιούλ 2016 Ανακοινώσεις

O Κυπριακός Λαός παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες αλυσιδωτές εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό αλλά   και το μέλλον Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνδυασμό με τραγικά συμβάντα εντός Κύπρου. Όλα αυτά με την Κυβέρνηση να παρουσιάζεται απλός θεατής των εξελίξεων χωρίς καμία προληπτική ενέργεια, χωρίς κανένα πλάνο.

  • Μία βδομάδα μετά την απόφαση του Βρετανικού Λαού για  έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή  Ένωση η μόνη ενέργεια της Κυβέρνησης είναι ευχολόγια και ανεύθυνες δηλώσεις τύπου  «δεν θα μας επηρεάσει η έξοδος». Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πλάνο διαχείρισης των επιπτώσεων που θα έχει για την Κυπριακή οικονομία γενικά η έξοδος των Βρετανών από την Ε.Ε.
  • Σημειώνεται επίσης ότι με την αποχώρηση της Βρετανίας η Τουρκία χάνει ένα σημαντικό σύμμαχο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κυβέρνηση είναι απλός θεατής των εξελίξεων.
  • Η Τουρκία προχωρεί σε ενέργειες για εξομάλυνση των σχέσεων της με την Ρωσία και το Ισραήλ. Το Ισραήλ μπορεί να  διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ρωσία έχει σοβαρότατο ρόλο διαχρονικά στο Κυπριακό.  Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς κανένα πλάνο και καμία προληπτική διπλωματική ή άλλη ενέργεια.
  • Η Τουρκία πανηγυρίζει από χθες το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 και την αναθέρμανση της Ευρωπαϊκής της πορείας. Η κυβέρνηση του κυρίου Αναστασιάδη απλά παρακολουθεί.
  • Οι  διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με απόλυτη μυστικότητα και σκοτάδι με εντατικούς ρυθμούς και ο διεθνής παράγοντας εκφράζει αισιοδοξία και βεβαιότητα για την επίτευξη συμφωνίας λύσης του Κυπριακού εντός των 6 επόμενων μηνών.

Με όλες αυτές τις εξελίξεις που επηρεάζουν την οικονομία και το Κυπριακό η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη φαίνεται να είναι απούσα, και απλά να παρακολουθεί , χωρίς καμία πρόθεση ή ικανότητα να προλάβει, να επέμβει ή να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Την  ίδια στιγμή, και υπό το πρίσμα όλων αυτών των εξελίξεων,  ο κύριος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εξακολουθούν να κρύβονται από τις ευθύνες τους και τον Λαό αφού αρνούνται πεισματικά να ενημερώσουν το  Εθνικό Συμβούλιο και τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Στο εσωτερικό μια και πλέον βδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά και την τραγωδία στη Σολιά δεν υπάρχει καμία ανάληψη ευθύνης κανένα ίχνος πολιτικής ευθιξίας και παρακολουθούμε ένα γαϊτανάκι και μια προσπάθεια μετακύλισης  όλων των ευθυνών σε υπηρεσιακούς και επιχειρησιακούς. Η Κυβέρνηση κωφεύει στην απαίτηση των κομμάτων και της κοινωνίας για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της τραγωδίας από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για αποφυγή παρόμοιας τραγωδίας στο μέλλον.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη. Αυτή είναι η πραγματικότητα  που παρακολουθούν εμβρόντητοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Άθως Αντωνιάδης

Εκπρόσωπος Τύπου Δημοκρατικού Κόμματος

1 Ιουλίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media