Η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα παρεμποδίζουν τη συζήτηση πρότασης του ΔΗΚΟ, που θα διασφαλίσει τους εκπαιδευτικούς με τριάντα μήνες υπηρεσία
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Για ακόμα μια φορά , είμαστε αναγκασμένοι να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση και δυσφορία μας για την συμπεριφορά και τον τρόπο που ενεργεί ο κύριος Κυριάκος Χατζηγιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Καθοδηγούμενος από την ηγεσία του Κόμματός του, αδιαφορεί με τρόπο πρωτόγνωρο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη, τις αποφάσεις, τις παραινέσεις και προτροπές των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Παιδείας, για συζήτηση της Πρότασης Νόμου που καταθέσαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, για κατοχύρωση του δικαιώματος αορίστου χρόνου σε εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν 30 μήνες υπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Έχουμε ζητήσει, ουκ ολίγες φορές από τον κύριο Χατζηγιάννη, τόσο δημόσια όσο και με επιστολές μας, καθώς και ενώπιον της Επιτροπής, να θέσει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο ο ίδιος καλυπτόμενος από νομικίστικα ζητήματα και καταχρώμενος ουσιαστικά του δικαιώματός του ως Πρόεδρος της Επιτροπής να έχει τον τελευταίο λόγο στο καθορισμό της ατζέντας, αρνείται πεισματικά να πράξει αυτό που θα έπρεπε εδώ και καιρό να πράξει, εμπαίζοντας ουσιαστικά τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που επηρεάζονται.

Είναι προφανής λοιπόν η κωλυσιεργία που επιδεικνύουν, Κυβερνών Κόμμα και Κυβέρνηση, οι οποίοι ουσιαστικά δεν θέλουν να τεθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα. Ελλείψει επιχειρημάτων μάλιστα, καταφεύγουν σε φτηνές δικαιολογίες, με στόχο να καλύψουν από την μια την ανεπαρκή πολιτική που ακολουθείται από πλευράς της Κυβέρνησης και από την άλλη να παραπλανήσουν τους εκατοντάδες των Εκπαιδευτικών ενόψει Προεδρικών Εκλογών.

Είναι επίσης προφανής, η προσπάθεια της Κυβέρνησης να μετατρέψει ένα αμιγώς κοινωνικοπολιτικό ζήτημα, σε Νομικό, αναμένοντας την επίλυση του στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με την πρότασή μας θα καταστούν αορίστου χρόνου, όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν 30 μήνες υπηρεσίας στο Δημόσιο Σχολείο, είτε αυτή ήταν συνεχής , είτε διακοπτόμενη.

Καθιστούμε σαφές επίσης, πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν σε καμιά περίπτωση οι νέοι άνθρωποι, που επιδιώκουν διορισμό τους στην Εκπαίδευση, μέσω των Γραπτών Εξετάσεων.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα δεν εισηγούμαστε κατάργηση κανενός καταλόγου, αντιθέτως προτείνουμε την δημιουργία ενός τρίτου καταλόγου, στον οποίο θα εγγράφονται οι αορίστου χρόνου και όταν παρουσιάζονται έκτακτες ανάγκες, να διορίζονται από αυτό τον κατάλογο, χωρίς να επηρεάζεται η σειρά κατάταξης στους καταλόγους διοριστέων και διορισίμων.

Γραφείο Τύπου
29 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων