Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ
Ανακοινώσεις |

Η παραμονή του Γενικού Χημείου του κράτους σε ένα άκρως επικίνδυνο κτίριο και η μη – μεταστέγαση του, αποτελεί μια ακόμα αποτυχία της κυβέρνησης να ιεραρχήσει σωστά τις ανάγκες του ιδίου του κράτους και της κοινωνίας και να προβεί σε ένα ορθολογιστικό σχεδιασμό.

Ούτε και το 2016 προβλέφθηκε σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό, για μεταστέγαση του Γενικού Χημείου, παρά το ότι η επικίνδυνη κατάσταση ήταν γνωστή από καιρό.

Το Υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει άλλες προτεραιότητες, οι οποίες προφανώς ήταν σημαντικότερες από την ασφαλή στέγαση μιας ζωτικής σημασίας υπηρεσίας, που χειρίζεται τοξικά, ακόμα και ραδιενεργά υλικά.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, με την ιδιότητα του βουλευτή, είχε στείλει στις αρμόδιες αρχές επιστολή με την οποία υπεδείκνυε την επικινδυνότητα του κτιρίου και τους κινδύνους και ζητούσε να προβλεφθεί δαπάνη για μεταστέγαση του Χημείου, πριν από πέντε χρόνια.

Δεν εισακούστηκε και δεν έγινε τίποτα.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, έστω και αν θα επιδιώξει να εισπράξει προεκλογικά οφέλη, να προχωρήσει αμέσως στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, για να προχωρήσει η μεταστέγαση του Γενικού Χημείου του κράτους, χωρίς χρονοτριβή.

Γραφείο Τύπου
10 Μαρτίου 2017

ροή ειδήσεων