ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΚΙΝΤΖΙ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΑΘΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΚΙΝΤΖΙ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

 

Το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει για μία ακόμα φορά μια ύπουλη προσπάθεια υποβάθμισης της και αναβάθμισης του ψευδοκράτους, αποτελεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, συνέπεια της πολιτικής που ακολούθησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ και την οποία στηρίζει το ΑΚΕΛ.
Το πρόσφατο απαράδεκτο γεγονός της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τον Ακκιντζί για να παραστεί στο δείπνο της συνόδου της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι μεμονωμένο.

 

Να θυμίσουμε:

• Τις επισκέψεις ξένων αξιωματούχων στα κατεχόμενα με την ανοχή της πλευράς μας.
• Τις περιοδείες αξιωματούχων του ψευδοκράτους, που αλώνιζαν την Ευρώπη και την Αμερική.
• Τη συμμετοχή του Ακκιντζί στο Φόρουμ του Νταβός με πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη.

 

Να θυμίσουμε επίσης ότι η αναβάθμιση του Ακκιντζί ξεκίνησε από τις ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη, που αναγόρευσε τον κατοχικό ηγέτη, δήθεν ως την μοναδική ελπίδα για λύση του κυπριακού.

Για όλα αυτά, το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσε, πλην όμως ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ μας χαρακτήριζαν υπερβολικούς.

Δυστυχώς, οι μεθοδεύσεις για αναβάθμιση του Ακκιντζί, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη λανθασμένη και κακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία 8 χρόνια από τους Χριστόφια-Αναστασιάδη και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την έκκληση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και χάραξη μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, που παράλληλα θα προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, δηλαδή το γεγονός ότι είναι το μόνο αναγνωρισμένο κράτος στο νησί, το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και το γεγονός ότι η κυπριακή ΑΟΖ διαθέτει κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

ροή ειδήσεων