Οι παρανομίες και τα ψέματα της Επιτροπής Γιούνκερ για το χαλλούμι
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ

Η ενέργεια της Επιτροπής Γιούνκερ να εμποδίζει για χρόνια την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), είναι έκδηλα παράνομη. Οι πληροφορίες μας είναι αδιαμφισβήτητες.

Ιδού τα γεγονότα. Τον Ιούλιο του 2014, η Κύπρος υπέβαλε αίτημα για κατοχύρωση του χαλλουμιού. Μετά την αίτηση, υποβλήθηκαν 9 ενστάσεις οι οποίες εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν όλες. Ακολούθως, η Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκλήρωσε τον σχετικό Κανονισμό για κατοχύρωση του  χαλλουμιού.

Έκδηλη παρανομία

Το Γραφείο του Γιούνκερ που παρακολουθεί στενά το θέμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όφειλε προ καιρού να εγκρίνει την νομοθετική κατοχύρωση και προστασία του χαλλουμιού. Ο λόγος που δεν εγκρίθηκε και μπλοκάρεται χρόνια, οφείλεται αποκλειστικά στην παρέμβαση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS), η οποία λειτουργεί υπό τον Γιούνκερ και διαχειρίζεται τα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις προς τους Τουρκοκύπριους (Εμπόριο Πράσινης Γραμμής και οικονομική ανάπτυξη). Η Επιτροπή Γιούνκερ, μέσω αυτής της Υπηρεσίας, παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα και συνδέει την κατοχύρωση του χαλλουμιού με άλλα άσχετα θέματα, όπως τις συνομιλίες στο Κυπριακό!

Ψεύδη δημοσίως

Στις 20/2/2019, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής -απαντώντας στο ΚΥΠΕ- είπε δημοσίως ψέματα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η διαδικασία για το χαλλούμι «βρίσκεται στην εξέταση των ενστάσεων». Επαναλαμβάνουμε με βεβαιότητα ότι όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν προ καιρού!

Σε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είχε ήδη προκληθεί πολιτικός σεισμός εναντίον της  Επιτροπής Γιούνκερ. Οι δικοί μας αξιωματούχοι σε Κύπρο και Βρυξέλλες εγκωμιάζουν τον Γιούνκερ και την Επιτροπή του. Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας μέρας (20/2/2019) που ο εκπρόσωπος της Επιτροπής έλεγε δημοσίως ψέματα, το Υπουργικό της Κύπρου με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι «υπάρχει επικοινωνία» και αυτό αρκεί αφού ο Πρόεδρος «έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες».

Γραφείο Τύπου

4 Μαρτίου 2019

ροή ειδήσεων