«Η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις εξάλειψης κενών και δυσλειτουργιών του συστήματος πρόνοιας»
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Η απόφαση για διεξαγωγή έρευνας σε σχέση με τους χειρισμούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην υπόθεση κακοποίησης 19μηνου βρέφους, είναι ορθή.

Η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει είναι προφανώς επιβεβλημένη και σημαντική, αλλά όπως φαίνεται ΔΕΝ είναι αρκετή να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων χειρισμών.

Για να μην βρισκόμαστε ξανά και ξανά στο «ίδιο έργο θεατές», η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις εξάλειψης κενών και δυσλειτουργιών του συστήματος.

Κάθε κράτος πρόνοιας έχει καθήκον για άμεση διερεύνηση ΟΛΩΝ των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, καθώς και για προστασία και στήριξη των παιδιών που κινδυνεύουν.

Αυτό το καθήκον είναι αρμοδιότητα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και οφείλει να το επιτελεί αποτελεσματικά, χωρίς εξαιρέσεις.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη νέα αυτή υπόθεση και, παράλληλα, δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε και να στηρίξουμε μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος πρόνοιας ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο καθήκον του.

Γραφείο Τύπου

9 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων