Η Πρόταση Νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος θα περιορίσει δραστικά το φαινόμενο των εικονικών γάμων
05 Ιούλ 2019 Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Εκφράζω ιδιαίτερη ικανοποίηση για την έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής της Πρότασης Νόμου, που κατέθεσα εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία καλύπτει το μεγάλο κενό νόμου, που υπήρχε μέχρι σήμερα και το οποίο δεν παρείχε τη δυνατότητα ελέγχου, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί για το ποιοι γάμοι είναι αληθινοί και ποιοι κάλπικοι, σχετική Πρόταση Νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από δω και πέρα, δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των λειτουργών του κάθε Δήμου, των θεσμών που τελούν πολιτικούς γάμους, να ζητούν πιστοποιητικά ελευθερίας, αλλά υποχρεούνται δια νόμου, να ζητούν πιστοποιητικά ελευθερίας από τις χώρες των ατόμων, που πρόκειται να τελέσουν γάμο.

Από δω και πέρα, υπάρχει ο απαραίτητος και ελάχιστος έλεγχος των Αρμοδίων Αρχών ότι τα άτομα που επιθυμούν να συνάψουν γάμο έχουν ειλικρινή πρόθεση και δεν χρησιμοποιούν τον πολιτικό γάμο για άλλους σκοπούς όπως πχ παραμονή στη Δημοκρατία ή απόκτηση Κυπριακής υπηκοότητας που κατά τα άλλα δεν την δικαιούνται.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με την Πρόταση Νόμου, έχει συμβάλει καίρια στην προστασία του πολιτικού γάμου και της φήμης της χώρας μας και περιορίζει δραστικά το φαινόμενο των εικονικών γάμων. 

Γραφείο Τύπου

5 Ιουλίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media